Qui soc...

Albert Díaz Guilera

Candidat a Comissionat per la Coordinació dels Instituts de Recerca Propis

Vaig obtenir la meva llicenciatura en Física a la Universitat de Barcelona (1983). Soc doctor en Ciències per la Universitat Autònoma de Barcelona (1987). He fet estades postdoctorals als Gorlaeus Labs (Leiden, Països Baixos) i Centre de Physique du Solide (Sherbrooke, Canadà). La meva recerca se centra actualment en els aspectes generals de la complexitat, sobretot en xarxes complexes.
Sent per formació un físic estadístic, les meves línies de recerca s’han anat ampliant per abastar els aspectes en diferents camps: biologia, economia, ciències socials, ciències de la computació, lingüística. Col·laboro amb científics de diferents disciplines gràcies a estades a diferents centres (Matemàtiques de l’Imperial College de Londres, Enginyeria Química i Biològica de la Universitat Northwestern, Ecologia UNAM, Institut de Potsdam de Climatogy, Potsdam Psicologia, Sociologia de la ETHZ).

Autor de més de 120 articles en revistes de física i altres disciplines. He fet un centenar de xerrades en conferències i centres de recerca. Líder del grup de recerca CLabB (Complexity Lab Barcelona), investigador principal de projectes de governs català i espanyol i la Unió Europea.  Actualment sóc director del Universitat de Barcelona de l’Institute of Complex Systems de la Universitat de Barcelona (UBICS).

Scroll to Top