Qui soc...

Agustí Alcoberro Pericay

Candidat a Vicerector de Patrimoni i Activitats Culturals

Soc professor agregat del Departament d’Història i Arqueologia, he estat professor de català a l’educació primària (1978-1982) i catedràtic de geografia i història d’institut (1982-2005). A la Universitat de Barcelona he estat adscrit al Departament de Didàctica de les Ciències Socials (1991-1993) i, des d’aleshores, al Departament d’Història Moderna.

Les meves línies de recerca són: Historiografia catalana moderna; la Guerra de Successió, postguerra i exili; i la cacera de bruixes a Catalunya. He publicat 76 articles en revistes científiques i 116 llibres o capítols de llibre. Tinc tres trams de recerca i sis de docència. Coordino l’assignatura Història Moderna, i soc membre del Consell d’Estudis del Grau d’Arqueologia. He estat director del Museu d’Història de Catalunya (2008-2014). He participat en nombrosos projectes sobre història en els àmbits de l’ensenyament, l’edició, la museografia i els mitjans de comunicació.

Soc membre dels consells de redacció de Índice Histórico Español, Pedralbes. Revista d’Història Moderna, Plecs d’Història Local i Sàpiens. He publicat diverses novel·les. Una d’elles, Retrat de Carme en penombra, va obtenir el Premi Sant Jordi 1988. Presideixo la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

Scroll to Top