Comunicat de l’equip de @LideratgeUB que encapçala el doctor Joan Guàrdia

 

Barcelona. Divendres passat, 11 de desembre, es va fer públic el resultat electoral de la primera volta al rectorat de la Universitat de Barcelona. La llista més votada va ser la que encapçala el doctor Joan Guàrdia, amb un 49,65%. Es tracta del percentatge més alt en unes eleccions al rectorat de la Universitat de Barcelona des del restabliment de la democràcia en una primera volta. Són uns grans resultats, però això no és suficient i, com marca l’Estatut de la nostra universitat, cal fer una segona votació.


Des del mateix divendres a la nit i fins avui s’han fet falsos missatges, filtracions tergiversades, anònims, memes, tuits amb continguts mancats d’ètica, stories a Instagram amb falsedats, continguts racistes, homòfobs, indignes i un llarg etcètera inimaginable fa només uns dies. Tots ells amb un objectiu clar: l’atac constant i sistemàtic a l’honorabilitat i l’honestedat de les persones que conformen la candidatura de LideratgeUB sense proves, sense arguments, amb atacs directes i insultants, sense cap escrúpol ni un mínim respecte cap a les persones.

L’honestedat, la igualtat de drets i el respecte a la pluralitat i l’honorabilitat són qualificatius que mai, des del restabliment de la democràcia, s’havien perdut en unes eleccions al rectorat de la Universitat. Des de LideratgeUB recordem que s’ha de preservar el codi ètic aprovat, en el mandat de l’actual rector, a la Universitat de Barcelona i que diu: “Les conductes orals o escrites de difamació constitueixen un atemptat contra la imatge i l’honor de les persones i, per tant, no són tolerables a la Universitat”.

Des de Lideratge UB no caurem en aquest joc brut de les falses notícies i la manipulació indigna de missatges; ni molt menys en les desqualificacions personals, perquè la UB ha de ser una universitat de tothom. Mantindrem la campanya en positiu i explicant el nostre programa electoral, sens perjudici de les accions legals que puguem dur a terme amb posterioritat. I ho farem des d’un projecte propi, sense demanar crides a anar en contra de ningú. No volem ingerències ni polítiques, ni econòmiques, ni de cap mena.

Volem respectar la UB, perquè la institució està per sobre de les persones.
Només demanem a la resta de candidats i candidates que compleixin el codi ètic de la Universitat a la qual serveixen o volen servir.

En campanyes electorals NO tot s’hi val.

 

Scroll to Top